HÖGTID2022-02-06

ÖVERTID 2021/2022 #7 MJÖLBY


Mjölby Kommun ställer krav och vi är tvingade att följa dessa om vi vill spela Övertid där. Ett polistillstånd för evenemanget krävs och med det kommer kostnader så vi justerar anmälningsaviften för Mjölby för att täcka denna extra utgift. Summan per spelare blir tjugo kronor extra så seniorer spelar denna tävling för 50kr och juniorer för 30kr

Efterföljande tävlingar kommer att återgå till det normala med anmälningsavgifter.

Oskar Svensson
2021-10-02

Final HÖGTID 2021


Rydskogen är årets värd för finalen av HÖGTID. Vi förväntar oss fullt startfält och en rafflande tävling. Lokala TD's Fredrik Wihlborg och Krister Valtonen har gjort det viktigaste jobbet av alla och scoutat lunchrestauranger i närheten. Bifogar en karta som visar var ni kan planera er lunch för att diskutera första rundans snedkast:

Oskar Svensson
2021-08-19

HÖGTID 2021 står för dörren.
En komprimerad tour över 6 deltävlingar.
Anmälan i år ökas till 200:- för seniorer och 100:- för juniorer.
Det blir även ett undantag detta år i totalräkningen. Endast de 3 främsta resultaten kommer att räknas. Detta för att stå i bättre relation till antalet deltävlingar.

Som vanligt är allt PDGA-sanktionerat och vi lirar efter tillhörande regelbok med de svenska tilläggen.

Håll utkik på Facebook där det uppdateras över tiden.

//Cheferna

Oskar Svensson
2020-11-16

Allt strängare regler kring pandemin gör att vi sorgligt nog måste ställa in tävlandet för ett tag framöver. Vi vågar oss inte på någon gissning när vi kan dra igång igen. Resten av 2020 är det definitivt sluttävlat för oss i Övertid. Vi hoppas att alla har förståelse för detta och håller ut och håller avstånd.

Oskar Svensson
2020-10-29

29 oktober 2020.
Folkhälsomyndigheten har tagit beslut om skärpta allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län.
Utan att gå in på detaljer så rekommenderas det att man undviker folksamlingar och fysisk kontakt med andra än de man bor med.
Länsstyrelsen i Östergötland har även idag gjort ett uttalande kring dessa regler och tagit ett beslut att fortsätta med ett publiktak på 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Östergötland.

Med det sistnämnda beslutet i ryggen så har vi bestämt att fortgå med planeringen för ÖVERTID. De strängare restriktionerna gör att vi nu mer än någonsin vill trycka på att ni avstår från tävling vid minsta misstanke av sjukdom. Återbetalning - no questions asked!
Vi trycker även på tidigare råd att INTE röra vid andras utrustning och hålla avstånd under hela dagen. Samlingar kommer ske men på stora öppna ytor för att möjliggöra en distansering mellan närvarande personer.

Vi gillar discgolf och vi gillar att arrangera tävlingar. Hjälp oss att kunna fortsätta ge er tävlingstillfällen genom att respektera och efterfölja råd, restriktioner och riktlinjer.

Tillsammans kan vi genomföra säkra tävlingar för allas välmående.

Folkhälsomyndighetens beslut
Länsstyrelsen i Östergötlands beslut

Oskar Svensson
2020-10-06

ÖVERTID 2020/2021 är här!

Preliminärt schema för vintern är som följer:
2020-10-18 Vadstena
2020-11-01 Bondebacka
2020-11-15 Ljungsbro
2020-11-29 Bjärka
2020-12-06 Katrineholm
2020-12-13 Mjölby
2021-01-03 Stångebro
2021-01-17 Norrköping
2021-01-31 Tranås
2021-02-14 Finspång
2021-03-07 Fålehagen
2021-03-14 Skedshult
2021-03-28 Rydskogen

mer information finns under länken om ÖVERTID här på sidan.

Oskar Svensson
2020-09-09

HÖGTID Fålehagen 2020-09-13

PDGA-tävling i Fålehagen om två rundor uppdelade i pooler.

Pool A:
Masters 40+ (M40, Pro master 40+)
Amatör (MA2, Intermediate)
Junior (MJ18 och MJ15, Junior ≤15 och Junior ≤18)

Pool B:
Open (MPO, Pro Open)
Dam (FPO, Pro Open Women)
Motion (MA4, Novice)

Speltider:
08:00 Pool A, runda 1
11:00 Pool B, runda 1
14:00 Pool A, runda 2
17:00 Pool B, runda 2

Prisutdelning sker direkt efter runda 2 för varje klass.

Vi samarbetar för att förhålla oss på bästa tänkbara sätt till restriktioner kring folksamlingar och vi ber er därför respektera varandra och håll avstånd.
Vi tillåter heller inte initialt några caddies på rundorna inte heller publik som följer med grupper då detta då strider mot maxantalet vid samlingar.
I Tjing kommer det krävas av samtliga spelare att man godkänner en waiver som frånskriver oss, arrangören, från skuld vid eventuell smittspridning. All tävling sker på egen risk och eget ansvar. Är du, eller misstänker du att du är, sjuk så skall du avstå från tävling.

Oskar Svensson
2020-07-19

Ingen tour 2020

Ja ni, gott folk... efter lång tanke och kort diskussion (vi var rörande överens) har vi valt att ställa in HÖGTID 2020 helt.

Vi har en grundtanke med HÖGTID. Som namnet anspelar på så är det spridande av sporten, brobyggande, trivsel och gemenskap vi värderar högst, själva tävlingsmomentet är en aning sekundärt. Ni som varit med hoppas jag har märkt av detta. Med de restriktioner som gäller och de umbäranden det innebär för arrangörer samt spelare, för att inte tala om riskerna för smitta, så skulle en deltävling i HÖGTID i dagsläget bli något som vi inte helt kunde stå bakom. Kan vi inte ha ett kramkalas så blir det ingen tävling. 

Vi kommer att arrangera något fristående framåt hösten. Det finns priser för ÖVERTID osv att hämta ut, pengar kommer via swish. Mer om detta senare. Ta hand om er, trevlig fortsatt sommar.

/Cheferna (Martin o Oskar)

Oskar Svensson
2020-03-23

Hej!

Efter diskussioner med både oss själva och varandra har vi bestämt oss för att ställa in sista deltävlingen i ÖVERTID. Den flyttas inte fram mer, vi ställer in den helt och hållet. Därmed är ÖVERTID 19/20 färdigspelad och totalställningen är den som gäller from. Bjärka Säby. Grattis alla pristagare! Prisutdelning kommer att ske i samband med premiären för HÖGTID 3/5 i Eksjö. Acepotten kommer att gå vidare in i HÖGTID.

Man kan spela en tävling utan spelarmöten och med ett minimum av fysisk närhet mellan spelarna, men vi är Sveriges mysigaste vintertour. Vi vill kunna umgås och visa uppskattning till varandra för att vi förgyller varandras söndag. Vi har spelare från norra Småland, Västergötland och runtom hela Östergötland. Vi håller inte en avslutning utan en rejäl prisutdelning, där vi ändå samlas i grupp. Detta vill vi inte tumma på. För även om riskerna att bli smittad på banan inte är överhängande, så är de det i en samåkningsbil. Det räcker att en i bilen har otur för att alla ska drabbas. Därför anser vi det oansvarigt att genomföra evenemanget.

Det finns olika bud om vad som är bäst förhållningssätt till att minska spridningen av viruset utan att alla ska behöva låsa in sig i hemmet. Vi har vägt för och emot både sinsemellan och med Tds i Linköping och kommit fram till att detta är den bästa lösningen för oss.

Till de ljusare nyheterna är att vi haft vår största ÖVERTID någonsin. 43 spelare i Open, 8 damer, 46 Amatörer, 50 motionärer och 7 juniorer. Tack för att ni varit med och förgyllt vår vinter!

Planeringen med HÖGTID går in i slutfasen nu. Vi har ett späckat schema att se fram emot, det hela drar igång om ganska snart. Fram tills dess; sköt om er och passa på att slipa formen!

Cheferna med Tds i Linköping

Martin Rasch
2019-09-05

Avslutning av HÖGTID 2019

Under helgen 21 och 22 september spelas finalen av 2019 års tour vi valt att kalla HÖGTID (Höglands-, Örebro- och österGötlandstouren I Discgolf).
Vi har hela tiden strävat efter att ge er spelare lite mer, om vi lyckas? Ja det får ni själva svara på. I denna strävan har vi hur som helst valt att göra något som ingen annan, vad vi vet, regional tour gjort tidigare. En final om två dagar istället för sedvanliga en dag.
Vi har efter sondering upptäckt att det är ett stort antal som av olika anledningar inte kan deltaga på båda dagarna som vi så envist hoppades att alla både kunde och ville.
I och med det har vi valt att göra en variant på ursprungsupplägget med tyngden fortfarande på en tvådagars-tävling men med möjligheten att delta endast en dag.

21 september spelas 2x18 hål i Fålehagen, Motala. Rundorna spelas på vanliga slingan.
22 september spelas 2x18 hål i Bondebacka, Motala. Här har vi valt att bygga ut befintlig 9-hålsbana med ytterligare 9 safarihål. Både för att göra plats för alla plus att vi vill göra Bondebacka lite mer tävlingsduglig i svårighetsgrad. Inga jäkelskap utan 9 extra hål som generellt går mot det lite knepigare hållet än standard 9.

So far so good!

Hur blev det då med tvådagarstävlingen? Jo, den är kvar!
För att förklara i korthet:
Spela en av dagarna och det är som en vanlig deltävling av HÖGTID.
Spela båda dagarna och du tävlar mot även mot de andra som spelar två dagar om bonuspoäng till totalen.
Prispengar kommer även de att koncentreras till tvådagarstävlande.
Exakt hur pengar/varupriser kommer fördelas är ännu inte bestämt mer än att det kommer att bantas för endagstävlande och kryddas för tvådagstävlande.

BONUSPOÄNG
För att vara med att tävla om bonuspoäng krävs det att man spelar båda tävlingarna.
Utdelningen av bonuspoängen kommer att ske precis som uträknande av en vanlig deltävling (se avsnittet om HÖGTID för detaljer) med skillnaden att det endast blir värt 10p för seger istället för 100p. Poängen avrundas till närmaste heltal vilket innebär att fler kan få full pott.
Snabbt räkneexempel: jag spelar båda dagarna och placerar mig så jag första dagen inkasserar 95p och andra dagen 60p. Av samtliga som spelar båda dagarna hamnar jag på plats 3 av dessa vilket ger mig 9p. Detta innebär att jag till totalen får med mig 95+60+9 poäng. Ganska solkart, eller hur?

Tvådagarstävlingen räknas ut på antal kast totalt på båda tävlingarna.

Oskar Svensson
2019-09-05

Påkallat fusk utrett

Vi har fått in rapporter om att en spelare försökt manipulera sin score vid upprepade tillfällen. Vi har talat med spelaren i fråga samt de som kommit in med synpunkter, och har tillsammans med Svenska Discgolfförbundet kommit fram till en lösning. Reprimander har utdelats men inga vidare påföljder väntar. Vi hoppas att detta mynnar ut i något bra.

En tanke för oss alla. Håll koll på både din egen samt dina medspelares hålresultat. På det sättet slipper vi kontroverser.

Martin Rasch
2019-07-03

Det har varit en tid av växtvärk när vi tog oss an ett stort steg mot digitalisering. Värkarna börjar lida mot sitt slut och det har vuxit fram en totaltabell här på hemsidan värdig nog att representera HÖGTID. Ni finner resultaten och totaltabellen via länken spelschema/resultat här ovanför. Om ni likt jag är otålig och vill direkt till totaltabellen så hittar ni den här!

Oskar Svensson
2019-04-03

HÖGTID + Spinn = Sant, typ.

För att gå med i utvecklingen mot det digitala inom discgolfen har HÖGTID valt att följa strömmen och vi vänder oss till Spinn discgolf. Således kommer även att anmälan ske via Spinns hemsida. Ni hittar lätt dit från vår hemsida där det direktlänkas till eventet från anmälningssidan.
Man kan nu tro att bara du har ett konto på spinn så är allt lugnt men ICKE!
HÖGTID har likt föregångaren ÖVERTID ett poängsystem för totaltabeller. Detta skiljer sig en aning från spinns inbyggda system så vi vill att ni även har ett konto här hos oss på HÖGTID/ÖVERTID. Detta kommer underlätta vårat framtida arbete med att ge er discgolftävlingar.

Summering: se till att ha ett konto här på www.högtid.se OCH på www.spinndiscgolf.com så löser vi totaltabeller helt automagiskt åt er.

Frågor? Ställ dem till mig, Oskar (Eskil-Esbjörn Skaft på facebook)

Oskar Svensson
2018-12-02

ÖVERTID på besök.

Vi välkomnar återvändande HÖGTIDspelare och nya ÖVERTIDspelare hit till högtid.se

Har ni redan ett login när ni anmälan med ett lätt klick uppe i högra hörnet. Saknar ni ett login skapar ni lätt ett konto via länken logga in och sedan klicka på registrera.

//Oskar

Oskar Svensson
2018-10-09
HÖGTID 2018 är till ända.
Vilket discgolf-år det har varit.
Förväntningarna vi hade i ingången av denna sommartour har
överträffats flera gånger om.

För att vi ska kunna fortsätta utvecklas vänder vi (cheferna, Oskar och Martin)
oss mot er.
Hjälp oss med detta genom att lägga några minuter på en utvärdering
av första året med HÖGTID.
Här hittar ni utvärderingen!

Oskar Svensson
2018-04-20
HÖGTID har snyggat till sig. Detta med hjälp från Viktor Cvitkovic
Fortfarande varm från ugnen har en helt egen logotyp kommit i våra händer.
Den ser om ni frågar oss helt fantastisk ut - loggan har gått i tryck hos våra vänner på Kastaplast och kommer att finnas som vinstdiscar genom HÖGTID.

Se och beskåda mästerverket!

HÖGTID 2018, av Viktor Cvitkovic
0000-00-00
Det verkar som att något trasslar lite vid anmälan. Om ni är inloggade, logga ut och logga in en extra gång. Försäkra er även om att ni hamnar på anmälningslistan. Om inte hör av er i Facebookgruppen.
0000-00-00
Första anmälan är nu öppen! GO FOR IT!
2018-02-27

HÖGTID.se

Det börjar så sakteliga att skapas upp en ny tour i Sverige.
HÖGTID heter den och kommer att gästa orter runtom Östergötland och angränsande län.

Spelschema finner ni under länken ovan och med tiden kommer det bli påfyllt med mer info om hela touren.

Håll gluggarna öppna!

//Oskar Svensson

Oskar Svensson